Service & Onderhoud
Spaarndammertunnel

Beschrijving

De in 2018 geopende Spaarndammertunnel is een nieuwe autotunnel die het centrum van Amsterdam verbindt met Amsterdam-West en moet het verkeer van de nieuwe woonwijk in de Houthavens ontlasten.

Om een hoge beschikbaarheid van de 800 meter lange tunnel te kunnen garanderen en de doorstroom van het verkeer in stand te houden, is goed preventief en correctief onderhoud van essentieel belang. De technisch specialisten voeren, in opdracht van Gemeente Amsterdam, sinds de opening in 2018 het preventieve- en correctieve onderhoud uit aan de gehele technische installatie van de tunnel.

Oplossing

Nadat de tunnel in 2018 is opgeleverd door Max Bögl, diende er een onderhoudspartij gecontracteerd te worden die ook 24/7 service kan leveren wanneer er storingen optreden. Mede door de goede samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam en ÆVO bij het beheer van de IJ-tunnel, is ook voor de Spaarndammertunnel ÆVO in aanmerking gekomen om het preventieve en correctieve onderhoud uit te voeren.

Hiervoor is een heldere planning op basis van het bestek opgesteld, waarnaar het onderhoud jaarlijks wordt ingepland. Aangezien de tunnel nieuw is, zijn de eerste storingen met name enkele kinderziektes die opgelost dienden te worden. Daarbovenop is het zaak voor ÆVO om alle storingen snel en correct op te lossen. Hiervoor wordt ook een beroep gedaan op enkele specialisten, zodat ieder component van de installatie op een juiste wijze gemaakt kan worden indien nodig.

Resultaat

De gemeente is Amsterdam tevreden over de snelle en accurate service van ÆVO. De specialisten zijn bewezen oplossingsgericht aan de slag tijdens storingen en niet afwachtend in de opdrachtverstrekking. Er is dagelijks goed contact over de status van de tunnel en mede door de ‘vaste’ servicetechnicus welke op de IJ-tunnel is gestationeerd kan er snel en goed geschakeld worden bij calamiteiten.

Sinds maart 2020 heeft ÆVO het vernieuwde contract voor het 24/7 service & onderhoud aan de tunnel en werken we dag en nacht aan de veiligheid en goede doorstroming van de tunnel.

1 /