Nieuws van
ÆVO

Op de hoogte blijven van interessant nieuws en actuele ontwikkelingen van ÆVO? Volg onze nieuwsblog en mis nooit iets. Op deze pagina plaatsen wij nieuwsberichten over onze organisatie en delen wij diverse blogartikelen over ontwikkelingen, duurzaamheid, certificeringen en meer. 

 • Duurzaamheid in de praktijk - Digitalisering voor papierloos werken

  Als specialist in slimme bruggen, tunnels en sluizen draagt ÆVO bij aan een duurzame infrastructuur. Ook in onze eigen operatie hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Want we nemen maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen serieus en onze opdrachtgevers, overheden, vragen om duurzaamheid. In een serie blogs vertelt directeur Corné van Dravik over onze ambities en onze praktische invulling van duurzaamheid. Hij had het eerder al over digitalisering voor datageoriënteerd onderhoud, in deze laatste blog bespreekt hij papierloos werken dankzij digitalisering.

 • Duurzaamheid in de praktijk - Digitalisering voor datageoriënteerd onderhoud

  Als specialist in slimme bruggen, tunnels en sluizen draagt ÆVO bij aan een duurzame infrastructuur. Ook in onze eigen operatie hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Want we nemen maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen serieus en onze opdrachtgevers, overheden, vragen om duurzaamheid. In een serie blogs vertelt directeur Corné van Dravik over onze ambities en onze praktische invulling van duurzaamheid. Deze keer bespreekt hij Dr. Bridge, onze oplossing voor duurzaam, datageoriënteerd onderhoud.

 • Duurzaamheid in de praktijk - Elektrisch rijden

  Als specialist in slimme bruggen, tunnels en sluizen draagt ÆVO bij aan een duurzame infrastructuur. Ook in onze eigen operatie hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Want we nemen maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen serieus en onze opdrachtgevers, overheden, vragen om duurzaamheid. In een serie blogs vertelt directeur Corné van Dravik over onze ambities en onze praktische invulling van duurzaamheid. Deze keer heeft hij het heel praktisch over elektrisch rijden.

 • Duurzaamheid in de praktijk - Samen met de keten

  Als specialist in slimme bruggen, tunnels en sluizen draagt ÆVO bij aan een duurzame infrastructuur. Ook in onze eigen operatie hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Want we nemen maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen serieus en onze opdrachtgevers, overheden, vragen om duurzaamheid. In een serie blogs vertelt directeur Corné van Dravik over onze ambities en onze praktische invulling van duurzaamheid. Deze keer heeft hij het over initiatieven die we samen met ketenpartners nemen.

 • Duurzaamheid in de praktijk - Opdracht voor ons allemaal

  Als specialist in slimme bruggen, tunnels en sluizen draagt ÆVO bij aan een duurzame infrastructuur. Ook in onze eigen operatie hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Want we nemen maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen serieus en onze opdrachtgevers, overheden, vragen om duurzaamheid. In een serie blogs vertelt directeur Corné van Dravik over onze ambities en onze praktische invulling van duurzaamheid. Hij trapt af met visie en concrete actie.

 • Risicogestuurd Onderhoud – Wat maakt ÆVO onderscheidend?

  Maintenance-specialist Marco Schepens vertelt, bevlogen en tegelijk met beide benen op de grond, over wat hem drijft in zijn werk bij ÆVO. Hij heeft het in deze reeks blogs over risicogestuurd onderhoud, de invulling die ÆVO daaraan geeft, de ontwikkeling die de technisch dienstverlener op onderhoudsgebied heeft doorgemaakt en het onderscheidende karakter van de ÆVO-dienstverlening. Na zijn verhaal over de verdere professionalisering van het onderhoudsmanagement in de vorige blog stelt hij nu tot slot de hamvraag.

  De vorige keer heb ik laten zien hoe we ons onderhoudsmanagement nog verder willen professionaliseren. Maar kan ÆVO zich met zijn aanpak van risicogestuurd onderhoud onderscheiden van conculega’s?

 • Risicogestuurd onderhoud – verdere professionalisering

  Maintenance-specialist Marco Schepens vertelt, bevlogen en tegelijk met beide benen op de grond, over wat hem drijft in zijn werk bij ÆVO. Hij heeft het in deze reeks blogs over risicogestuurd onderhoud, de invulling die ÆVO daaraan geeft, de ontwikkeling die de technisch dienstverlener op onderhoudsgebied heeft doorgemaakt en het onderscheidende karakter van de ÆVO-dienstverlening. Na zijn trots over de grote opdrachtgevers die ÆVO hiermee heeft binnengehaald in de vorige blog vertelt hij nu over de noodzaak van verdere professionalisering.

 • ÆVO aan de slag in Den Haag

  ÆVO heeft vanaf 1 september 10 beweegbare bruggen en één hefdeur in beheer voor de Gemeente Den Haag. Naast het technisch beheer, zal ÆVO (preventief) onderhoud uitvoeren, inspecties doen en staan storingsmonteur 24/7 klaar met hun storingswachtdienst. We zijn erg blij met het vertrouwen van de Gemeente in de dienstverlening van ÆVO en hebben er veel zin in.

 • Download de Bouwapp

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over projecten waar ÆVO bij betrokken is? Op de bouwapp staan alle bouwwerkzaamheden in jouw regio.

 • Risicogestuurd onderhoud – De grote opdrachtgevers

  Maintenance-specialist Marco Schepens vertelt, bevlogen en tegelijk met beide benen op de grond, over wat hem drijft in zijn werk bij ÆVO. Hij heeft het in deze reeks blogs over risicogestuurd onderhoud, de invulling die ÆVO daaraan geeft, de ontwikkeling die de technisch dienstverlener op onderhoudsgebied heeft doorgemaakt en het onderscheidende karakter van de ÆVO-dienstverlening. Na zijn verhaal over strategiekeuze, maatwerk en datageoriënteerd onderhoud in de vorige blog vertelt hij hier hoe ÆVO daar grote opdrachtgevers mee weet te overtuigen.

 • De filosofie achter risicogestuurd onderhoud

  Maintenance-specialist Marco Schepens vertelt, bevlogen en tegelijk met beide benen op de grond, over wat hem drijft in zijn werk bij ÆVO. Hij heeft het in deze reeks blogs over risicogestuurd onderhoud, de invulling die ÆVO daaraan geeft, de ontwikkeling die de technisch dienstverlener op onderhoudsgebied heeft doorgemaakt en het onderscheidende karakter van de ÆVO-dienstverlening. Na zijn persoonlijke introductie in de eerste blog volgt nu zijn verhaal over de filosofie achter risicogestuurd onderhoud.

 • De visie van ÆVO op risico gestuurd onderhoud

  Techniek is mij “met de paplepel ingegoten” aldus Marco Schepens, specialist op het vlak van risico gestuurd onderhoud binnen ÆVO. Mijn vader was vroeger hoofd technische dienst bij een jeugdzorg instelling en was verantwoordelijk voor de technische staat van de gebouwen. 

 • Marco Schepens vertelt!

  Maintenance specialist Marco Schepens vertelt! - De visie van ÆVO op risico gestuurd onderhoud.

   

 • Werkvoorbereider bij ÆVO

  Word jij ook werkvoorbereider bij ÆVO?- Al een tijd lang werkt Jeroen Bos voor de ImProvia Group. Eerst als Engineer bij ImProvia, later is hij voor ÆVO aan de slag gegaan. Voordat Jeroen bij de ImProvia Group aan het werk ging, was hij al eens werkvoorbereider bij een ander bedrijf. Zodoende is Jeroen bij ÆVO begonnen en voert hij nu dagelijks de taken uit van een werkvoorbereider. Jeroen focust zich naast de werkvoorbereiding op het risicogestuurd onderhoud dat ÆVO uitvoert bij verschillende projecten.

 • Start bouw Michiel de Ruyterbrug

  De bouw van de Michiel de Ruyterbrug op Urk gaat beginnen. Met de presentatie over de Michiel de Ruyterbrug en het ondertekenen van het contract is afgelopen vrijdag het startschot gegeven voor de bouw van deze eyecatcher op Urk. ÆVO gaat samen met Knook Staal en Machinebouw en Knipscheer Infra aan de slag met het ontwerp en realisatie van deze brug.

 • ÆVO behaalt niveau 5 op de CO2-prestatieladder

  ImProvia Group spant zich in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Maar hoe maken wij nou op een objectieve wijze kenbaar dat wij ons hiervoor inspannen? Een mooie maatstaf hiervoor is de CO2-prestatieladder.

 • Hitrate van één op drie

  “Zaterdagavond 11 augustus 2018. In de IJtunnel te Amsterdam vat een schakelkast van het noodstroom voorzieningsysteem vlam. Onmiddellijk zijn alle hulpdiensten in opperste staat van paraatheid. De tunnel wordt in beide richtingen afgesloten.”

 • Vier jaar risicogestuurd onderhoud

  “Elke sluis, beweegbare brug, tunnel en gemaal kan alleen functioneren dankzij elektrotechnische, besturingstechnische en mechanische systemen. De aanleg-, service- en onderhoudswerkzaamheden zijn specialismen waar zich in Nederland ongeveer een tiental bedrijven mee bezighouden. ÆVO is één van de weinige mkb’ers en een volle dochter van het ingenieursbureau ImProvia. En ze zijn zeer succesvol. Onlangs wonnen ze een aanbesteding voor het onderhoud van drie belangrijke Amsterdamse tunnels, de IJtunnel, de Michiel de Ruijter Tunnel en de Spaarndammer Tunnel, vertelt directeur Corné van Dravik. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?”

 • “Er kan nog een kabeljauw onderdoor!’’

  De Calandbrug bij Rozenburg, een stalen hefbrug voor trein- en wegverkeer, is een verbindende schakel in de Betuweroute naar het achterland. Door de verwachte groei van het spoorvervoer, wordt het spoor verlegd naar de Theemsweg. Hierdoor hoeft het spoorverkeer niet langer over de Calandbrug te rijden en wordt het spoorverkeer ook niet meer gehinderd door brugopeningen voor de scheepvaart. 

 • ÆVO aan de slag in Amsterdam

  Met alle ontwikkelingen die gaande zijn in de wereld rondom het coronavirus, was het gisteren een van de rustigste vieringen van St. Patricks Day ooit. In een situatie die voor ieder mens nieuw is, is het belangrijk om vast te houden aan successen.

 • ÆVO bestaat 10 jaar, een mijlpaal!

  Jubileum: 10 jaar ÆVO. Dit tinnen jubileum mag natuurlijk wel gevierd worden. Ons fantastische team van ÆVO-medewerkers, werkt al 10 jaar lang aan het onderhoud van bruggen, sluizen, tunnels en nog veel meer. Maar nu wordt het tijd dat de medewerkers van ÆVO eens aan het woord komen. Ik ben op zoek gegaan naar mooie anekdotes en verhalen van onze ÆVO collega’s. Wat hebben zij in de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt?

 • Amsterdam samen met ÆVO naar de volgende stap!

  Gemeente Amsterdam heeft het service- & onderhoudscontract voor de tunneltechnische installaties van de IJtunnel, Spaarndammertunnel, Michiel de Ruijtertunnel en de Verkeerscentrale Amsterdam voor de komende vier jaar gegund aan ÆVO. We zijn ontzettend blij en danken Gemeente Amsterdam voor het getoonde vertrouwen in onze aanpak en organisatie. We bouwen hiermee voort op de basis die we de afgelopen vier jaar samen hebben gelegd. 

 • IoT in de natte infra

  IoT in de natte infra - Momenteel is ÆVO in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam bezig met revisiewerkzaamheden aan de brug op het Binnenhoofd Rozenburgsesluis. Dit betreft een inspectie aan de lagertonnen van het hoofddraaipunt van de brug. Om dit werk veilig uit te kunnen voeren is de brug naar een vastzetinrichting gedraaid en geborgd in openstand. Gelukkig zijn er op dit project 2 bruggen zodat de overlast voor autoverkeer beperkt blijft!

 • Klus met een prachtig uitzicht op de Maas!

  Voor één van onze vaste klanten in Rotterdam brengen wij LED verlichting en veiligheidsaarding aan op een tankdak. Een klus met een prachtig uitzicht op de Maas! Deze herstelwerkzaamheden vloeien voort uit een NEN3140 inspectie

 • Onderhoud aan de Spuibrug in Vlaardingen

  ÆVO heeft afgelopen week onderhoud gedaan aan de Spuibrug in Vlaardingen. Onder andere het afstellen van de eindschakelaars, die op een vrij lastig bereikbare plaats zitten, was een mooie klus. Voor onze vakspecialisten “Appeltje-eitje”.