Digital twin

ÆVO is gespecialiseerd in de ontwikkeling van ingenieuze besturingsinstallaties van infrakunstwerken en verkeersmanagementsystemen, zoals bruggen, tunnels en sluizen. Om deze besturingsinstallaties te ontwerpen en te realiseren, hebben we een virtuele weergave van het betreffende infrakunstwerk nodig. Vroeger werd er gewerkt met een maquette, maar inmiddels hebben we de techniek aan onze zijde. Tegenwoordig maken we gebruik van een digital twin. Dit biedt tal van mogelijkheden. 

Ontwerp aan voorzijde
inzichtelijk maken

Een digital twin is een digitale weergave van een fysiek object of systeem, zoals een brug of sluis. Het is niet alleen een kopie van het origineel (een tweeling): het maakt heel veel meer inzichtelijk. Het wordt gebruikt voor Building Information Modelling (BIM) en het maakt gebruik van data, machine learning en Internet of Things. Op deze manier zijn we in staat om het ontwerp van de besturingsinstallaties aan de voorzijde inzichtelijk te maken. Niet alleen voor onze technici, maar ook voor onze opdrachtgevers. We kunnen onder andere laten zien hoe verkeersstromen lopen.

Heeft u een operator die uw brug, tunnel of sluis bedient? Om deze gebruikers ook inzicht te geven in de werking van (de besturingsinstallatie van) het infrakunstwerk, kan de digital twin eenvoudig worden ingezet voor diverse trainingsdoeleinden. Wilt u meer informatie over de digital twin? Of wilt u meer weten over de digital twin als trainingsomgeving voor gebruikers? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer!

Digital twin
Michiel de Ruyterbrug

We gebruiken de nieuwste technieken op het gebied van besturing en testen. Met deze digital twin geven we je alvast een voorproefje van de brug. 

Meer weten over Digital twin?