Lodewijk Pincoffsbrug Rotterdam

Beschrijving

Rotterdam heeft een groot aantal bruggen om verschillende delen van de stad en het havengebied te kunnen verbinden. Deze bruggen zijn na al die jaren al wat verouderd, met name de installaties. Na verloop van jaren worden deze dan ook aangepast en voldoen deze weer aan de huidige stand van techniek en regelgeving.

-

ÆVO in combinatie met BAM Infratechniek heeft de opdracht gekregen om de E&I-Installaties en PLC-besturingssystemen van zeven Rotterdamse te vervangen. Daarnaast zal ook de centrale bedieningspost op de Kop van Zuid in Rotterdam aangepast worden. Gemeente Rotterdam heeft bovenstaande samengevoegd in Project Cluster II.

Oplossing

De Lodewijk Pincoffsbrug is net als de andere zes bruggen toe aan vernieuwing. Dit is de ophaalbrug in het stadsdeel Feijenoord van Rotterdam en is vernoemd naar Lodewijk Pincoffs. De samenwerking tussen de betrokken partijen was erg belangrijk bij deze brug. Er moest namelijk in zeer korte tijd gewerkt worden. Een goede voorbereiding was daarbij ook van belang. Mede dankzij de samenwerking en voorbereiding zijn alle werkzaamheden vlekkeloos verlopen. Zoals bij alle bruggen uit het Cluster II project is bij de Lodewijk Pincoffsbrug het PLC-besturingssyteem en de E&I-installatie vernieuwd. Daarbij zijn de nodige aanpassingen gedaan in de centrale bedieningspost van de bruggen in Rotterdam.

Resultaat

Door de juiste communicatie tussen de betrokken partijen en de hoge mate van kennis en kunde binnen het gehele projectteam van Cluster II is de Lodewijk Pincoffsbrug binnen het gestelde tijdsbestek en volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd. Net als de andere zes bruggen kan de Lodewijk Pincoffsbrug nu weer jaren mee!

1 /