Koninginnebrug Rotterdam

Beschrijving

Rotterdam heeft een groot aantal bruggen om verschillende delen van de stad en het havengebied te kunnen verbinden. Deze bruggen zijn na al die jaren al wat verouderd, met name de installaties. Na verloop van jaren worden deze dan ook aangepast en voldoen deze weer aan de huidige stand van techniek en regelgeving.

ÆVO in combinatie met BAM Infratechniek heeft de opdracht gekregen om de E&I-Installaties en PLC-besturingssystemen van zeven Rotterdamse te vervangen. Daarnaast zal ook de centrale bedieningspost op de Kop van Zuid in Rotterdam aangepast worden. Gemeente Rotterdam heeft bovenstaande samengevoegd in Project Cluster II.

Oplossing

Eén van de zeven bruggen is de Koninginnebrug. Deze brug gaat over de Koningshaven en ligt naast de Hef. Doordat er in een geringe tijd zeven bruggen vernieuwd moesten worden, was een optimale samenwerking tussen alle betrokken partijen essentieel om de realisatie van alle werkzaamheden vlekkeloos te laten verlopen. Eerst is er een geschikt ontwerp gemaakt, waarna de engineering en realisatie werd uitgevoerd. Vervolgens is de installatie en inbedrijfstelling van de E&I-Installatie en het PLC-besturingssysteem voltooid en tot slot zijn er benodigde aanpassingen gedaan in de centrale bedieningspost. De Koninginnebrug kon toen weer in gebruik worden genomen.

Resultaat

Na het uitvoeren van de werkzaamheden is de brug weer in gebruik genomen en kan de Koninginnebrug weer jaren mee. Een mooi voorbeeld van de kennis en kunde die ÆVO in huis heeft en wat de juiste voorbereiding en samenwerking kan doen.

1 /