Binnenhavenbrug Rotterdam

Beschrijving

Rotterdam heeft een groot aantal bruggen om verschillende delen van de stad en het havengebied te kunnen verbinden. Deze bruggen zijn na al die jaren al wat verouderd, met name de installaties. Na verloop van jaren worden deze dan ook aangepast en voldoen deze weer aan de huidige stand van techniek en regelgeving.

-

ÆVO in combinatie met BAM Infratechniek heeft de opdracht gekregen om de E&I-Installaties en PLC-besturingssystemen van zeven Rotterdamse te vervangen. Daarnaast zal ook de centrale bedieningspost op de Kop van Zuid in Rotterdam aangepast worden. Gemeente Rotterdam heeft bovenstaande samengevoegd in Project Cluster II.

Oplossing

De E&I-installatie en het PLC-besturingssysteem moet, net als de andere zes bruggen uit het project, ook bij de Binnenhavenbrug vernieuwd worden. De Binnenhavenbrug is er sinds de jaren 90 en overspant de Rotterdamse Binnenhaven. Met alle betrokken partijen juist samenwerken was essentieel bij de renovatie van deze brug. Door de korte tijd, lag er een hoge druk op. Met de juiste voorbereiding is deze klus succesvol geklaard. Zowel de E&I-installatie als het PLC-besturingssysteem is vernieuwd. Logischerwijs moesten er ook aanpassingen gedaan worden in de centrale bedieningspost van de bruggen in Rotterdam. Dit is dan ook succesvol uitgevoerd.

Resultaat

Na het uitvoeren van de werkzaamheden is de brug weer in gebruik genomen en kan de Binnenhavenbrug weer jaren mee. Een mooi voorbeeld van de kennis en kunde die ÆVO in huis heeft en wat de juiste voorbereiding en samenwerking kan doen.

1 /