Inspecties aan bruggen, tunnels, sluizen, gemalen en RWZI’s

Of het nu gaat om een verkeersmanagementsysteem of een infrakunstwerk: ieder object dient onderhouden te worden en moet in goede conditie zijn om een optimale mobiliteit te garanderen. Hierdoor is deskundig onderhoud en het regelmatig uitvoeren van inspecties van essentieel belang om deze garantie te kunnen bieden. Daarnaast is het belangrijk om storingen en calamiteiten zo snel mogelijk op te lossen om de downtime zo laag mogelijk te houden.

-

Inspecties in de infratechniek

ÆVO heeft jarenlange ervaring op het gebied van inspecties en onderhouds- en storingswerkzaamheden in de infratechniek. Deze inspecties voeren wij onder andere uit aan bruggen, tunnels, sluizen, gemalen en rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s). Onze monteurs en engineers hebben de kennis en competenties om besturingsinstallaties in optimale conditie te houden en, wanneer er zich onverhoopt storingen voordien, deze binnen afzienbare tijd op te lossen.

Inspecties volgens certificeringen 

Elektriciteit is levensgevaarlijk. Het is bijvoorbeeld een misverstand dat alleen direct contact met elektriciteit gevaarlijk is. Maar bij een hoge spanning (meer dan 1.000 volt) is het al te gevaarlijk om te dicht bij een geleider te komen. Toch gebeuren de meeste ongelukken met elektrische installaties nog steeds door het werken met onveilige materialen en niet goed opgeleid personeel. Maar defecten en defecten in elektrische installaties vormen ook een potentiële bedreiging voor de naam en continuïteit van de operatie van de objecten.

ÆVO heeft ruime ervaring in het inspecteren van elektrotechnische installaties. Onze inspecteurs beschikken over de kennis en kunde om uw installatie te inspecteren. Dit doen ze aan de hand van verschillende richtlijnen en normen. Niet voor niets beschikken zij over de benodigde certificeringen. Zij voeren onder andere de volgende inspecties uit:

  • Elektrotechnische installaties volgens NEN 1010, NEN EN 50110 en NEN 3140
  • Veiligheid van beweegbare bruggen volgens NEN 6787
  • Nul-inspecties of inspecties volgens de NEN 2767-methodiek
  • Bepaling van de status van besturingssystemen, en lage- en midden spanning installaties, de ARA (Analyse Report by ÆVO)
     

De systemen en installaties van bruggen, sluizen of tunnels worden niet alleen onderhouden: ze moeten ook periodiek worden geïnspecteerd in verband met elektrische veiligheid. Deze inspecties voeren wij uit volgens de geldende NEN3140 veiligheidsnorm en gecertificeerd volgens SCIOS Scope 8 en 9. Zowel ons bedrijf als onze engineers voldoen aan deze certificeringen.

Technische installaties in de infra moeten voldoen aan de geldende onderhouds- en veiligheidseisen, maar heeft u een beeld van de huidige staat? Stel dat er een defect optreedt … Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zorg dat u inzicht heeft in de staat van uw installatie. ÆVO screent uw installatie en stelt een toestandsrapport op. 

Inspectie Management Systeem

Wilt u inzicht in de staat van uw brug, tunnel, sluis, gemaal of rioolwaterzuiveringsinstallatie? ÆVO heeft jarenlange ervaring op het gebied van inspectie en onderhoud. Om u op de hoogte te brengen van de staat van uw infraobject en de inspecties die preventief worden uitgevoerd, kunt u het Inspectie Management Systeem raadplegen. Dit geeft u real time inzicht en zo kunt u altijd de staat van uw object aantonen. 

Meer weten over Inspecties?