Successen

380 kV station Vijfhuizen

Opdrachtgever: TenneT

Uitdaging

Als onderdeel van Randstad 380kV heeft TenneT een nieuw 380kV transformatorstation in Vijfhuizen gerealiseerd om de capaciteit en de betrouwbaarheid van het elektriciteit netwerk in de regio Randstad te verhogen. ÆVO heeft de opdracht om de lead te nemen voor de engineering en constructie van het 380kV station in Vijfhuizen.

Oplossing

Gedurende het project zijn de technisch specialisten van ÆVO verantwoordelijk voor verschillende aspecten van het project. Concreet betreft het project de elektrische engineering van de secundaire en tertiaire installaties en systemen: de verschillende schakelkasten, telecominstallaties, energiedistributie systemen, noodstroom faciliteiten en veiligheidssystemen. Om dit te realiseren heeft ÆVO de engineering van de systemen uitgevoerd, de andere disciplines/ partijen en ELCAD-engineers gecoördineerd en detailtekeningen beoordeeld en herzien.

Resultaat

Inmiddels is het 380kV station Vijfhuizen met succes gerealiseerd en in bedrijf. Tijdens dit traject heeft ÆVO verdere ervaring opgedaan in projecten en engineering voor hoogspanning systemen.

Samen van uitdagingen successen maken?