Start bouw Michiel de Ruyterbrug

De bouw van de Michiel de Ruyterbrug op Urk gaat beginnen. Met de presentatie over de Michiel de Ruyterbrug en het ondertekenen van het contract is afgelopen vrijdag het startschot gegeven voor de bouw van deze eyecatcher op Urk. ÆVO gaat samen met Knook Staal en Machinebouw en Knipscheer Infra aan de slag met het ontwerp en realisatie van deze brug.

De brug vormt de entree van de nieuw te bouwen Zeeheldenwijk op Urk. “De brug is een landmark en eyecatcher voor Urk”, vertelt wethouder Gerrit Post bij de presentatie van de burg. Het ontwerp is gebaseerd op een zogenoemde boetnaald, waarmee vissersnetten gerepareerd worden. Naa(l)dloos verbonden met de Gemeente Urk dus.

ÆVO is verantwoordelijk voor het complete elektrotechnisch- en besturingsontwerp en de realisatie hiervan. Er wordt gebruik gemaakt van de laatste nieuwe technieken op het gebied van besturing en veiligheidscomponenten. Ook wordt er door ÆVO een digital twin van de brug ontwikkeld. Met dit virtuele model kunnen simulaties uitgevoerd worden en de ideale cameraposities worden bepaald hiermee worden bij voorbeeld mogelijke ontwerpfouten voorkomen.

Dit jaar wordt er nog gestart met de eerste engineeringsfasen en medio 2021 wordt er gestart met de bouw van de brug op locatie. In augustus 2022 moet de brug klaar zijn en heeft de Gemeente Urk er een nieuwe eyecatcher bij.

Foto’s: Gemeente Urk