Al 12,5 jaar lang zijn Ronald en Can zeer gewaardeerde collega’s bij AEVO!

Servicetechnicus Ronald Brondsema en storingsmonteur/uitvoerder Can Tuzcu zijn 12,5 jaar werkzaam bij ÆVO. Ze worden gezien als een ‘oude rot’ in het vak. Het zijn vertrouwde gezichten binnen het bedrijf, maar ook buiten de organisatie worden ze met open armen ontvangen op projecten. Wist je dat dit jaar ÆVO ook 12,5 jaar bestaat? Zo vieren deze mannen hun jubileum met het bedrijf mee. Reden genoeg dus om ze extra in het zonnetje te zetten! 

Een goed team 

Tijdens een storingsdienst in 2010, toen nog in dienst van een ander bedrijf, ontmoeten Can en Ronald elkaar voor de eerste keer. Een hoogwerker moest te pas komen bij deze klus. Waar Can met hoogtevrees liever niet op gaat staan. Ronald klaart de klus wel dacht Can, maar uiteindelijk gaan ze samen naar boven. Can: “Met iemand als Ronald naast je zijde, durf je alles aan. Toen al vormden we een goed team, en dat is nog steeds zo” Aldus Can. Ronald lacht: “Dat klopt wel, ja. We vullen elkaar aan! Als ik storingsdienst heb dan weet ik bijvoorbeeld dat ik Can altijd kan bellen, ook al heeft hij geen dienst. Natuurlijk doet iedere collega dat wel, maar omdat wij elkaar al zolang kennen weten we precies wat we aan elkaar hebben. We vertrouwen elkaar blind.” Can beaamt: “Als je iemand kan bereiken midden in de nacht die even met je meedenkt dan kan één belletje al voldoende zijn. Ronald is zo’n collega die altijd de telefoon opneemt. Als het nodig is stapt hij in de auto om te helpen. Op momenten dat bijvoorbeeld een brug niet meer dichtgaat, dan is het fijn wanneer een collega je komt helpen.” 

 

De hoogtepunten van Ronald en Can afgelopen 12,5 jaar 

Naast de kennismaking op een hoogwerker tijdens storingsdienst, zijn er de afgelopen 12,5 jaar meer hoogtepunten de revue gepasseerd. Ze vertellen over uitdagende, spannende en mooie projecten, maar de waardering rondom het vak maakt de meeste indruk. Ronald: “Er is niets zo mooi als een storing kunnen verhelpen. Ik kwam een keer uit een kelder gelopen, de brug ging weer omhoog en mensen gingen spontaan klappen, dat is fantastisch!” Can: “Het kan ook wel eens voorkomen dat mensen denken dat jíj degene bent die het kapot heeft gemaakt, en dan zijn ze boos. Maar brugwachters tonen altijd wel waardering.” Inmiddels zijn de mannen ook bekend buiten de organisatie. “Als ze al zien dat ik kom aanlopen zeggen ze: ‘Dan komt het wel goed’. Dat is een mooi compliment!” aldus Can. 

 

Veranderingen en ontwikkelingen in het vak 

Can: “Vroeger was alles meer analoog. Daardoor hadden mensen meer kennis van zaken. Mijn generatie kan een auto uit elkaar halen, want wij deden dat zelf. Nu is veel geautomatiseerd.” Ronald: “Het grootste verschil voor mij is dat we nu minder vaak op objecten komen, alleen bij storingen. Maar ook dat je sneller een overbrugging kon zetten of een draadje om kon zetten om de brug weer in beweging te krijgen. Nu is alles software afhankelijk. Wat tegelijk ook mooi is om te zien hoor. Bruggen zijn net als kunstwerken. Er zijn veel innovaties op het gebied van energiezuinig bouwen bijvoorbeeld. Daar denken we ook in mee.”  

 

ÆVO voelt als een familie voor Can en Ronald 

Het werken bij ÆVO voelt voor Ronald en Can als een familie die elkaar helpt. Ronald: “Toen ik hier kwam werken was het bedrijf zich nog aan het vestigen. We waren zoekende, doen we het goed. We kennen goede periodes en lastige periodes. Toch zijn we, ondanks de groei, altijd een hechte club gebleven. Het is voor mij een gevoel van thuiskomen. Er is belangstelling voor elkaar, ook privé. Je bent hier geen nummer, ook de directeur is geïnteresseerd in je. Daarnaast vind ik de vrijheid heel prettig. Ik werk veel buiten in het veld, ik kom op veel plekken.” 

 

Ook Can werkt elke dag met veel plezier bij ÆVO: “Er wordt echt met je meegedacht. Alles wat nodig is om het werk uit te voeren is voorhanden. Als ik met een idee kom dan wordt daar ook echt naar geluisterd.” Ronald haakt aan met een voorbeeld: “Zo lieten we eerst het gereedschap keuren door een extern bedrijf. Ik stelde voor om een cursus te volgen zodat ik de gereedschappen zelf kan keuren. Dat scheelt een hoop kosten en het is een stuk effectiever. Je denkt mee, en er wordt vervolgens wat mee gedaan. Dat is top.” Eens per jaar organiseert ÆVO een skitrip voor zijn medewerkers. Ronald: “De skitrip is erg populair, maar ook de jaarlijkse BBQ voor de medewerkers en het gezin. Er zijn regelmatig borrels, dat zijn belangrijke momenten waarop je je collega’s naast projecten ziet en spreekt.”  

 

Over 12,5 jaar 

Can: “Over 12,5 jaar ben ik met pensioen! Maar tot die tijd geniet ik van mijn tijd bij ÆVO, wat echt als familie voelt.” Ronald heeft nog veel ambities: “In de komende jaren wil ik me richten op de inspectietak binnen het bedrijf. Daar valt een mooie groei in te behalen!” De volgende 12,5 jaar voor Ronald? “Daar zet ik me 100% voor in! Zeker tot mijn pensioen blijf ik bij ÆVO. Ik hoop dan ook met de collega’s die er nu zitten. Het is een leuke ploeg en we kunnen het goed met elkaar vinden.” Al 12,5 jaar wordt de inzet en het enthousiasme van Can en Ronald enorm gewaardeerd. In oktober volgt een dag waarop we het jubileum van de heren, alsook het jubileum van ÆVO uitgebreid vieren. Op naar het volgende jubileum!